Областният управител се срещна с новия началник на Военния университет и новия декан на Факултета в Шумен
Областният управител се срещна с новия началник на Военния университет и новия декан на Факултета в Шумен / снимка: Областна администрация-Шумен

Областният управител на Шумен Венцислав Венков прие днес новия началник на Националния военен университет „Васил Левски" бригаден генерал Тодор Дочев, който е на първо посещение в града след назначението му на тази длъжност. Генерал Дочев е роден в град Нови пазар и е възпитаник на ВНВАУ „Георги Димитров"-Шумен.

По време на разговорите той заяви, че се надява със структурите на държавната и местната власти да работят съвместно за утвърждаването на Националния военен университет. Генералът изрази категоричната си позиция за равнопоставеност на всички факултети на висшето училище и подчерта стремежа си за модернизиране и развитие на потенциала на университета в съответствие със съвременните предизвикателства.

От своя страна областният управител Венцислав Венков поздрави бригаден генерал Тодор Дочев за назначението и му пожела успех в изпълнението на професионалните отговорности. Областният управител изрази убеждението си, че е необходимо институциите да работят заедно за решаване на проблемите.

Областният управител и Тодор Дочев обсъдиха и се обединиха около идеята за създаване на модул за действие при извънредни ситуации към факултет „Артилерия, ПВО и КИС" на Националния военен университет, който, снабден с необходимата техника и екипировка, може да бъде в помощ на населението при необходимост в кризисни моменти.

На срещата присъстваха заместник-областният управител Левент Зекериев и новият декан на факултет „Артилерия, ПВО и КИС" на Националния военен университет полк. доц. Сашо Евлогиев. Той е избран на тази длъжност на Общо събрание на факултета на 10 юни тази година и сменя на поста полк. доц. Нелко Ненов.