Областната администрация в Търговище се включи във форум за регионално сътрудничество
Областната администрация в Търговище се включи във форум за регионално сътрудничество / Борислав Курдов, архив

Областният управител на Търговище Емел Расимова подписа меморандум за създаване на Форум за регионално съгласие и сътрудничество между Русенския университет "Ангел Кънчев" и областните администрации на Русе, Разград, Силистра и Търговище.
Форумът беше учреден в сряда в Русенския университет, чиято е и иницитивата за създаването му. Модератор на срещата беше ректорът на университета проф. Христо Белоев. В нея взеха участие областните управители от областите, включени във Форума, академичното ръководство на университета и др.
С подписването на меморандума страните се ангажираха да обединят усилия за сътрудничество за развитие на областите Русе, Разград, Силистра и Търговище. Те ще осъществяват съвместни проекти и кампании, насочени към развитие на човешкия, научноизследователския и иновационен потенциал на четирите области. Областните администрации и университетът ще обменят информация, знания, опит и идеи. Ще се провеждат обучения за квалификация и преквалификация, както и консулатации на експертно и управленско ниво. Ще се работи за създаване на активен диалог с държавната и местни власти, бизнеса и гражданското общество.
Предвижда се организиране и участие в различни форуми, работни срещи и други, насочени към развитие на областите.