“Нов избор за нашите деца” в Търговище
“Нов избор за нашите деца” в Търговище / netinfo
Днес в зала 74 на местната администрация се състоя конференция по проект “Нов избор за нашите деца”, който се реализира по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” от две неправителствени организации – сдружение “Нов избор” – Стражица и сдружение “Сдружение Закрила, Обич и Вяра” - Търговище.

Пояснено бе, че проект “Нов избор за нашите деца”, е част от реализирането на схема за безвъзмездна финансова помощ “Грижа в семейна среда за независим и достоен живот на хора с разлижни видове увреждания и самотноживеещи хора”, която е основана на разбирането, че всички подпомагащи дейности за хора със специфични потребности следват личните предпочитания на потребителите, а не тези на доставчиците на услуги. По него ще бъдат предлагани услугите “Социален асистент” и “Домашен помощник”.

Подобряване качеството на живот на семействата, в които има деца с трайни увреждания, зависими от постоянни грижи чрез предоставяне на алтернативен избор за активно участие в реалния пазар на труда, помощта за социалната интеграция на децата, са част от основната цел на схемата, стана ясно още днес.