Назначиха нов зам.-директор на полицията в Разград
Назначиха нов зам.-директор на полицията в Разград / netinfo
38-годишен криминалист е назначен за заместник-директор на ОД”Полиция”-Разград.

Постът бе вакантен близо два месеца, след като началото на годината от него заради скандала “Куйович” бе отстранен Тодор Димов. Той бе възстановен на работа от министър на вътрешните работи Румен Петков на 3 февруари, но бе понижен до началник група в отдела, който преди ръководеше.

Новият заместник-директор – Ивайло Йовчев – официално встъпва в длъжност в понеделник – 25 февруари. Заповедта на министъра е за временно назначение. Йовчев е завършил педагогика във Великотърновския университет, в момента учи специалност “право” в същото учебно заведение. Има 10-годишен стаж в системата на МВР, кариерата му започва от разузнавач в “Криминална полиция” на РПУ-Разград и до преди новото назначение бе достигнала до началник група в сектор “Криминална полиция”. Йовчев е завършил курсове за професионална квалификация по направление “Криминална полиция” в Академия на МВР, има специализация по същото направление в Унгария – уточняват от ОДП-Разград.

Освен заместник-директорския пост ще заема и длъжността началник отдел “Противодействие на престъпността” в ОД”Полиция”-Разград.