/ netinfo
На извънредно заседание на ВиК асоциацията в Шумен трябваше да бъде разгледано изпращането на писма до МРРБ и КЕВР с искане за намаляване на цената на водата в Шумен. 

Общото събрание на ВиК- Шумен за цената на водата пропадна

От нова година тя е 3.40 лева за кубик, което я прави най-скъпата в страната. Освен това на заседнието трябваше да се обсъди и приеме доклад от работна група, сформирана от Председателя на Асоциацията по ВиК, изготвила анализ и предложение за промени на Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги.

ВиК асоциация Шумен
netinfo

 

ВиК Асоциация
netinfo


В него е посочено, че направените инвестиции от ВиК-Шумен не отговарят на заложените в договора и това налага преразглеждане както на контракта, така и на цената на водата. Третата точка бе обсъждане на предложение до КЕВР за изменение на цената за услугата доставяне вода на потребителите, което щеше да бъде предложено в писмо, изпратено от ВиК асоциацията в Шумен до комисията    

КЕВР одобри новата по-висока цена на водата от 3.40 лева за кубик в Шумен
 

ВиК Асоциация
netinfo



Областният управител Стефан Желев, който е председател на ВиК Асоциацията в Шумен, обяви че му е даден мандат от МРРБ да не приеме доклада поради непълнота на предоставените материали.

ВиК асоциация Шумен
netinfo

Мандатът, даден му от държавата, обаче бе от името на Асоциацията да не се прави искане за намаляване на цената на база този доклад. Предложение до КЕВР за изменение на цената за услугата доставяне вода на потребителите, също бе гласувано с против от страна на председателят на Асоциацията Стефан Желев.

ВиК-Шумен с готовност да се намали цената на водата (ВИДЕО)

В Асоциацията по ВиК - Министерството на регионалното развитие и благоустройството има 35%, останалите проценти пък са разпределени между 10-те общини от област Шумен. Така на практика държавата има блокираща квота за всички решения, тъй като те трябва да се вземат с мнозинство от 3/4 или 75%. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари