/ ОД на МВР-Шумен
Мобилни групи от областната дирекция проведоха срещи с жители на населени места край Нови пазар. От местните полицейските служители очакваха да чуят  има ли и какви са нерешените им проблеми.
 
Над 2500 души присъстваха на инициативата ''Заедно можем да спрем телефонните измами'' 

Служители на криминална, охранителна и икономическа полиция продължават обиколките по населените места в областта за среща с местните жители.  Първото от петте посетени села  вчера беше село Преселка. Там местните съобщиха за кражба от преди два дни от къща, в която „апаш“ направил отвор в стената и откраднал две одеала и около 25 метра  ел.проводник.

Произшествието било посетено веднага от полицейски служители и е започнала работа по установяване на извършителя. Жители се оплакаха и от затруднен достъп до обществения транспорт.

В село Беджене , в което постоянните жители са едва седем, полицаите се срещнаха с Елена Картут, която от шест години живее в селото. „Въпреки, че сме малко в селото животът е спокоен и към момента нямаме за какво да се оплачем.

Концерт срещу телефонните измами организира полицията в Шумен

Имахме преди време проблеми с жители от съседно населено място, които идваха, чупиха клони на овошки, на орехи , на липи. Казахме на кварталния полицай  и всичко се реши веднага. И сега, ако има нещо веднага му звъним на мобилния телефон и идва“, обясни Елена Каркут.

Кметът на село Мировци Валентин Кръстев  по време на срещата с мобилната група сподели, че липсата на пътна маркировка и знаци ги тревожи. Имаме детска градина, училище. В непосредствена близост са до главния път и се притесняваме, когато след занимания децата тръгнат към центъра.

Няма обозначени места за пресичане, които да заострят вниманието на шофьорите, разказа Кръстев. Сподели, че преди време е имало няколко сигнала от жители в селото, които му разказали, че са се опитвали да ги мамят по телефона. Полицейски служители оставиха брошури със съвети за предпазване от телефонни измами, които ще бъдат раздадени на жители. 

В селата Златна нива и Върбяне кметовете и местните жители не са споделяли за нерешени проблеми.  Мобилните групо продължават да  патрулират в отдалечените и малки населени места по утвърден от директора график. 

При обходите се обръща специално внимание на самотните  и възрастни хора. При разговори с тях им се заостря вниманието да не допускат непознати хора, които се представят за амбулантни търговци в имотите им, обяснява им се и как да действат ако ги атакуват телефонните измамници.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.