Красимир Костов получи удостоверението за втори кметски мандат
Красимир Костов получи удостоверението за втори кметски мандат / netinfo
Красимир Костов получи удостоверението за втори кметски мандат
46376
Красимир Костов получи удостоверението за втори кметски мандат
  • Красимир Костов получи удостоверението за втори кметски мандат

Председателят на ОИК-Шумен Гергана Великова официално връчи на Красимир Костов удостоверение за избирането му за втори мандат. Тя пожела мандатът да бъде успешен колкото за Костов, толкова и за шуменци. „Надявам се да бъдат изпълнени не само всички предизборни обещания към нашите съграждани, но да бъдат постигнати и още други големи цели, които ще доведат благоденствие на нашия град", заяви Великова.

„Приемам с голямо удоволствие този документ, той формално показва резултата и, че аз съм избран като представител на моята партия - БСП", заяви Костов. Той добави, че разчита правилно и изцяло вота на шуменци, който по думите му показва, че хора от всякакви политически партии дори и онези, които не са членове на политически партии са гласували за него. „Именно това, което казаха шуменци със своето гласуване ме кара да заявя категорично моето убеждение, че аз ще бъда кмет на всички шуменци- на града, на всички села, на всички квартали и това не е просто декларация", добави Костов. Той благодари на Общинската избирателна комисия и на шуменци.

Красимир Костов получи удостоверението за втори кметски мандат
netinfo

По-рано днес бяха връчени и удостоверения за избирането на общинските съветници от листата на БСП. В 16:00 часа предстои да бъдат връчени удостоверенията на избраните общински съветници от останалите политически партии и избраните кметове на кметства.

„От днес започва да тече и срокът за обжалване на взетите решения за определяне на кмет на община Шумен, за определянето на състава на общинският съвет на община Шумен, както и на кметовете в кметствата на територията на общината, с изключение на тези, за които ще бъде проведен балотаж", заяви председателят на ОИК Гергана Великова. По думите й срокът за обжалване е 7 дни. В съда право има да обжалва всеки кандидат, който участва в изборите, както и  представителните органи на съответните партии, коалиции и инициативните комитети, добави още председателят на ОИК-Шумен.