Конфискуват имущество на шуменеца Росен Рачев
Конфискуват имущество на шуменеца Росен Рачев / Dariknews

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, известна като комисията „Кушлев", е спечелила дело за отнемане в полза на държавата на имущество, собственост на шуменеца Росен Рачев - Роко. Шуменският окръжен съд постанови отнемане на имущество с обща стойност от 378 924,40 лв.

Производството срещу Росен Рачев е образувано през март 2006г. „В съдебния процес безспорно бе установено, че за проверявания период от 1982 г. до 2006 г. по отношение на Росен Рачев и неговата съпруга е налице отрицателна разлика между реализирани приходи и разходи в размер на 4  070 минимални работни заплати, за които не са констатирани законни източници", пише в съобщение от комисията „Кушлев".  


Шуменският окръжен съд проведе 8 заседания по делото, след което се произнесе  с решение в полза на комисията. Съдът е постановил да се отнемат в полза на държавата 4 апартамента в Шумен, етаж от двуетажна къща в Нови пазар, дворно и вилно място в Шумен и Кюлевча, ниви с обща площ  13,133 дка, 5 леки автомобила марки " Мицубиши", " Нисан Съни", "Форд" и БМВ. Отнети ще бъдат и сумите от продажби на 9 броя недвижими имоти, 9 автомобила, както и налична сума от 661,25 лв. в две банкови сметки.

Решението на първа съдебна инстанция може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд в законоустановения срок.