Смел ли е изборът да не заминеш?
Смел ли е изборът да не заминеш? / dariknews.bg
Младите хора често след завършване на образованието си заминават и не се връщат в родните си места. Не такъв е случаят с Деница Мичева. 

Тя е родена в Шумен, завършва Математическата гимназия, а след това се записва да учи отново в университета в родния си град.

Обстановката тук много ми харесва. Градът е подреден и е достатъчно голям и едновременно не толкова малък, за да има всичко, което е нужно на един човек, за да живее нормално, смята тя.

Деница Мичева
dariknews.bg

Младото момиче е категорично – учебните заведения са на добро ниво, както и културният живот. Липсват й обаче младежки пространства – като арт и спортни площадки.

Тези пространства ще направят така, че младите хора да избягат от виртуалния свят и пороците. Така младежите с общи интереси ще направят общност и не отделно, а заедно ще се подкрепят и реализират, казва Деница.

Тя иска и да се подобрят условията за спорт в града. Как може един млад човек да бъде амбициран, като знае, че пари за спорт се дават рядко, казва младото момиче.

Смел ли е изборът да не заминеш?
dariknews.bg

Друга важна част от живота на младите е реализацията. Според Деница работа в региона има, но заплащането е прекалено ниско. Младото момиче смята, че лек ръст на заплатите би задържал младите хора. Въпреки тези реалности, тя обаче не променя решението си да остане в града.

На всеки млад човек му е трудно да се реализира в град, който не му дава тази възможност. Но оттам идва удоволствието накрая, че си постигнал нещо, което не е толкова лесно. Аз ще се боря, ще мечтая да се реализирам тук и да успея и да създам семейство. Защото това е моят град, категорична е младата шуменка и пита реторично - Какво ще стане, ако всеки махне с лека ръка.

Деница Мичева
dariknews.bg


Деница се надява все повече млади хора да споделят ентусиазма й, за да може да превърнат Шумен в по-добро място за живеене.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.