Какво вълнува кандидат-гимназистите
Какво вълнува кандидат-гимназистите / dariknews.bg
16 училища се включиха в традиционната Панорама на средните училища в област Шумен. В залата на Военния клуб бъдещите гимназисти и техните родители получиха информация, свързана с кандидатстването им след основно образование.  Овен предметите и сградата на училищата бъдещите гимназисти имат и изцяло практически въпроси.

Мариана Николова от ПГМЕТТ „Христо Ботев“ посочи, че това, което ги вълнува е не само какво ще изучават, но и къде и как ще се реализират.

Вече гимназисти 8-класници обясняват на бъдещите кандидати и предимсвата не само на придобиването на професия, но и да това да знаеш езици.
Румяна Радева от СОУ "Йоан Екзарх" посочва, че най-често я питат за по-различни паралелки - с различни езици и науки.
 

Какво вълнува кандидат-гимназистите
dariknews.bg


Мартин Тихомиров е 7-класник. Той учи в училище „Св.св Кирил и Методий“ в Царев брод. Момчето търси училище, в което да продължи образованието си след това.
Мартин е дошъл на панорамата, за да се информира за възможностите, който му се предлагат.
Искам да отида в такова училище, в което мога да уча хардуер, софтуер – като цяло компютри ме влекат повече и медицина, казва момчето.
 
След като оглежда щандовете, той се приближава към решение за своето бъдещо училище.
Информирах се за това, което искам да знам като цяло. Първо ще се насоча към медицината в Математическа гимназия, ако не стане след това – в Икономиката, категоричен е Мартин.

Какво вълнува кандидат-гимназистите
dariknews.bg


Сега пред него е успешното завършване на 7 клас, явяването на матури и високия бал за кандидатстване.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.