Те са открити в магазин
Огромно количество хранителни продукти с изтекъл срок на годност в търговски обект са намерени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" към Областната дирекция на МВР в Шумен, съобщиха от пресцентъра ѝ. 

Проверката е била извършена съвместно с Областна дирекция по безопасност на храните в следобедните часове на 13 юни, след получен сигнал, че в смесен магазин за търговия с хранителни и шоколадови изделия в Шумен се продават стоки с изтекъл срок. 

БАБХ спря и насочи за унищожаване 1 тон храни

Намерени са над 5000 артикула между които бисквити, шоколадови бонбони, десерти, чипс - всички с изтекли срокове на годност, някои от които с над една година, за които нямало данни и за произход.

Издадени са разпореждания за забрана за продажба на стоките и за унищожаването им. Точното количество на стоката с изтекъл срок на годност ще стане ясно днес. Ще се установява и дали от търговския обект не са променяли сроковете на годност на хранителни продукти. Случаят ще бъде докладван в прокуратурата.

В началото на ноември миналата година от търговски обект в Шумен бяха иззети и множество стоки с лого на запазени търговски марки.
Станимир Савов, БТА