Изложба на гълъби в Търговище
Изложба на гълъби в Търговище / Борислав Курдов
Гълъбовъди и любители на екзотичните птици от цялата страна се събраха днес в парк “Борово око” в Търговище. Тук се проведе станалата вече традиционна изложба-базар на такива пернати.
Освен стотиците кафези с гълъби, тук можеха да се видят  папагали, домашни и декоративни кокошки и петли, патици и фазани.
Една от най-търсените стоки на пазара се оказаха малките патета. Според производител от Варненско, в зависимост от това на колко дни са патета тяхната цена варира от 2,50 до 5 лева. Декоративните петлета от породата „Феникс“ пък се продаваха по 20 лв. , малките им - по 5 лв.
Изложба на гълъби в Търговище
Борислав Курдов

Организатор на проявата е Сдружението на гълъбовъдите и природолюбителите "Стоян Колев" от Шумен. Според председателя му Румен Русев, основни цели на Сдружението са да организира гълъбовъдите и да насочва тяхната активност за развитието и популяризирането на гълъбарството, да организира изложби, на които се обменят опит и видове. Заради това, че в Търговище има голям интерес към такива изложби, идеята е от ежегодни те да станат ежемесечни, заяви още Русев. Идеята ще бъде представена пред общинското ръководство на Търговище, откъдето трябва да се ангажират с предоставянето на по-подходящ терен за разполагането на кафезите с гълъби и други екзотични птици.