/ Thinkstock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Шумен поиска изменение на домашния арест на наркоразпространител, нарушил взетата му мярка за неотклонение. Окръжната прокуратура в Шумен поиска Шуменският окръжен съд да измени взетата мярка за неотклонение „Домашен арест“ на обвиняемия за държане с цел разпространение на 5 кг марихуана Денис Х.

Два пъти на 18 март тази година 26-годишният обвиняем бил засечен на обществено място от полицейски служител, въпреки че не е имал право и разрешение да напуска дома си заради домашния арест, наложен му с определение на  Шуменския окръжен съд.

След като Денис бил привлечен като обвиняем за престъпление, извършено като продължавано деяние, Окръжната прокуратура в Шумен го задържала за срок до 72 часа на 20 февруари тази година. Внесено било искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

С определение от 22 февруари съдът наложил домашен арест на обвиняемия и не уважил искането на прокуратурата. Определението на Шуменския окръжен съд било потвърдено и от Апелативния съд във Варна. Припомняме, че на 19 февруари 2019 г. в условията на неотложност при претърсване на автомобила на 26-годишния Денис бяха иззети 5 кг съцветия на марихуана.

При претърсване на дома му са намерени и иззети и други наркотични вещества. Денис се снабдявал с наркотиците от Варна и Шумен. Предстои Шуменският окръжен съд да насрочи заседание, в което да разгледа искането на Окръжната прокуратура за изменение на мярката за неотклонение от домашен арест в задържане под стража на наркоразпространителя Денис Х.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.