Арестуваха полицейски инспектор
Арестуваха полицейски инспектор / / ThinkStock/Getty Images
Криминалисти от ОДМВР- Шумен и колегите им от полицейското управление в града задържаха криминално проявен с кражби рецидивист след като извършил престъпно посегателство на територията на друга областна дирекция. 

Д.К./55г./ от Враца е задържан след активни мероприятия на полицейски служители от Шумен, Горна Оряховица и Габрово. Около 17 часа вчера в района на болнично заведение в града бил забелязан лек автомобил, с който мъжът се придвижва из страната. Установено било, че наел помещение за нощувка. 

При извършения личен обиск в него  са намерени над  2000 лева и златни накити.  Паричната сума и златото били откраднати  от жилище в Горна Оряховица вчера  по обяд. Мъжът е известен с множество кражби , като почеркът му е един и същ. В жилищата прониквал след като чупи или отключва секретен патрон на входна врата. 

Д.К. е предаден на криминалисти от  РУ- Горна Оряховица  по образувано  тяхно  досъдебно производство. Още един крадец от жилища и апартаменти  е бил установен и задържан при съвместни действия на криминалисти от Шумен, Велико Търново, Габрово миналата седмица.


Криминално проявеният В.К./57г./ - Патката  от гр. Силистра  бил задържан на 12 юни на територията на ОДМВР- Велико Търново. При претърсване в лек автомобил „Мерцедес“ , с който се движил били намерени вещи  от извършена взломна  кражба в Шумен. Изяснява се съпричастността му към други домови кражби на територията на  Шумен , повечето от тях  в кв. „Тракия“.