СК "Шуменска крепост"
СК "Шуменска крепост" / netinfo

Християн Тотев и пламен Борисов се завръщат с шампионски титли от Европейското първенство по муай-тай, което се проведе в Беларус, съобщиха от СК "Шуменска крепост".

Общо 5 медала спечели съставът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. В седемдневната проява в столицата на Беларус Минск участие взеха представители на 15 европейски държави, които с качествени и успорвани срещи определиха призьорите на Европа за 2017 година.

Последното за годината международно състезание за Българска конфедерация по кикбокс и муай тай приключи с актив от 3 златни и 2 сребърни медала.

Успеха си от Световното първенство през март в Банкок затвърдиха двама от състезателите ни спечелвайки поредна титла за годината този път Европейска в категория до 60 кг. - Станислав Вълчев и в кат. + 91 кг. - Пламен Борисов.

Със злато от Европеското първенство се завърна и боеца ни в категория до 91 кг. Християн Тотев, за който това беше първа международна изява за годината след продължително прекъсване поради контузия.

Севдалин Славов надигра категорично противниците си в схемата на категория до 63.5 кг., като отстъпи с малко финалния си мач срещу състезател от Русия и се нареди на второ място на почетната стълбичка. За съжаление сериозна контузия на коляното получена в предходните срещи попречи на национала ни в кат.до 81 кг.

Йордан Янков да се изяви пълноценно във финалния си мач. Травмата доведе до невъзможност състезателят ни да продължи битката и в средата на втория рунд бе наложено прекратяване на срещата, с което и той остана втори в категорията си.

Представянето ни в тазгодишното издание на Европейския шампионат продължава да утвърждава позицията на страната ни в челните места на аматьорския спорт.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари