Двама са полицаите, отстранени от работа заради секс с непълнолетна
Двама са полицаите, отстранени от работа заради секс с непълнолетна / Радка Минчева, http://www.razgrad.mvr.bg

Двама са полицаите от областната дирекция на полицията в Разград, които ще бъдат уволнени, съобщиха от МВР-Разград. Информацията потвърди за Дарик и Петя Колева, говорител на Варненска районна прокуратура. По думите й, служителите на реда са на възраст около 30 години.

Дисциплинарната санкция е наложена от директора на полицията в Разград Ивайло Йовчев, двамата са задържани за 24 часа, по случая работи Районна прокуратура - Варна, започнато е досъдебно производство за блудство. Единият от отстранените полицаи е служител в Районното управление в Лозница, Анани Велев е районен инспектор на селата Каменар и Студенец, а другият - Драгомир Димитров - е служител в СОД-Разград.

За извършеното от полицаите законът предвижда максимум 3 години затвор, допълни Петя Колева.

Инцидентът е станал през лятото, докато служителите на реда са били командировани във Варна. Тогава 15-годишното момиче ги е потърсило за помощ, като се е оплакало, че неин познат се е опитал да я изнасили на плажа. Вместо да й помогнат обаче, служителите на реда я завели в бунгало, в което те били настанени. Там правили секс с нея, като заснели извършеното с мобилни телефони.