Директори на училища от Търговище се включват в национален конкурс
Директори на училища от Търговище се включват в национален конкурс / tvvarna.com

РИО-Търговище се включва в националния конкурс на Министерството на образованието, младежта и науката „Иновации в образованието". Това обяви днес на прескоференция началникът на инспектората Невяна Захариева.
Търговищкият отбор, който е съставен от директорите на четири училища от областта, ще се състезава в направлението „Работа със заинтересовани страни". Темата, по която те ще работят в следващите шест месеца е „Заедно, задружно, с общи усилия", каза ръководителят на отбора е Дарина Георгиева от РИО.
В 20 училища в Търговищка област да се изгради устойчив модел за работа със заинтересовани страни, както и да се формират житейски умения у учениците - това е идеята на работата на търговищкия отбор. Тяхната задача е да се формира училищна общност, която да подкрепя всеки ученик. Родителите да се приучат да участват в развитието на училището и на своето дете, уточни още Георгиева.
Целева група, която ще работи по иновацията, са над 1000 ученици от четвърти, осми и единадесети клас от 20 учебни заведения, както и над 600 учители и директори.
Идеята е изграденият модел да се ползва през следващите четири години във всички училища на Търговищка област.
В националната надпревара ще участват общо 27 тима от цялата страна. През лятото комисия ще класира 10-те най-добри научни доклади, които ще преминат на следващ етап - публична защита.