Изложба на Валя Андонова и Злати Димитров
Изложба на Валя Андонова и Злати Димитров / dariknews.bg
Тази изложба показва, че двама автори - различни един от друг, така може да си пасват. С тези думи Валя Андонова представи общата им фото експозиция със Злати Димитров. Тя е разположена в ХГ "Елена Карамихайлова" в Шумен.

ГАЛЕРИЯ ТУК

Ние с него работим в различни стилове - портрет и пейзаж, но снимките се съчетават изключително успешно, каза тя. 

Изложба на Валя Андонова и Злати Димитров
dariknews.bg


Валя започва да се занимава с фотография след като се наложило да прави корици за книги на своя баща - Тодор Андонов.

Разбира се, искаше ми се да са по-специални и за първия му роман аз си купих апарат и направих първата си снимка, връща лентата назад с около 10 години.

Имала съм период, в който направих голям скок. Предизвика го стремежът ми да се развивам и това, че се запознахме със Злати и започнахме заедно да снимаме, разказа Валя Андонова. 

Тя отбеляза, че въпреки споровете дали фотографията е изкуство или техника, но когато се навлезе човек навътре разбира, че това зависи много от начина му на мислене.

Изложба на Валя Андонова и Злати Димитров
dariknews.bg


Хората често приемат фотографията като нещо буквално, а колкото по-навътре се влезе към художественото - толкова по-абстрактни стават нещата и публиката трябва да го почувства, каза фотографката.

В момента самата тя е в преход, тъй като учи изобразително изкуство и се опитва да преплете модернистичното с фотографията.

Злати Димитров се запалил по фотографията от своя баща. 

Изложба на Валя Андонова и Злати Димитров
dariknews.bg


Показа ми един огромен фотоапарат "Зенит", проявих интерес и той ми обясни всичко, припомня си Злати времето около 1 клас.

Получих и Смяна 8, с която започнах, а след това и "Зенит"-а...Той после падна жертва на фотографията, спомня си авторът.

В живота му обаче имало и голям период - около 10 години, когато загубил интерес към фотографията.

Върна ме от една страна от дигитализацията, но и интересът към снимката, към красивото - да хванем един момент, който не може да се види всеки ден, каза Злати. 

Изложба на Валя Андонова и Злати Димитров
dariknews.bg


Той е категоричен, че все още не съм постигнал перфектния кадър и продължава да го търси. 


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.