Д. Дъбов: Ще замразим подготовката за техно-парка
Д. Дъбов: Ще замразим подготовката за техно-парка / netinfo

“Ще сезираме прокуратурата, ако не бъдат отстранени от постовете си онези държавни служители, които участват в еднолични търговски дружества, част от техно-парка, който предстои да се изгради в Шумен” – това заяви на пресконференция областният председател на БСП и член на Висшия съвет на партията Димитър Дъбов. Решението е взето, заради противоречие със Закона за местното самоуправление и местната администрация. Според г-н Дъбов, идеята за изграждането на този високотехнологичен парк е много добра и тя се подкрепя от БСП, но без участието на хора от семейството на кмета.

Дъбов заяви още, че длъжностни лица са влезли през задния двор и са се озовали незнайно защо в техно-парка. “Ние смятаме да замразим подготовката на високотехнологичния парк на национално ниво”, бе категоричен Димитър Дъбов. Според него, общинските съветници Христо Дечев, Рада Спасова, Стою Стоев и Димитър Вълканов трябва да се отгелят от заеманите си постове, тъй като влизат в противоречие с интересите, които имат в техно-парка.

“Ние искаме да дойдат сериозни хора. Техно-парка ще се прави и нека шуменци не се притесняват, но не по този начин”, допълни Димитър Дъбов.