Четирима фалшификатори на банкови карти – в понеделник в Разградски окръжен съд
Четирима фалшификатори на банкови карти – в понеделник в Разградски окръжен съд / сайт на МВР
Трима софиянци и един мъж от Търговище са задържани в столицата при специализирана акция на Дирекцията за противодействие на организираната и тежката престъпност, от ОДМВР – Търговище и Разград – съобщава сайтът на вътрешното ведомство. Операцията е под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград, тъй като престъпленията, за които е разследвана групата, са извършени в Разград – уточни дежурният прокурор Тихомир Тодоров. Той е разпоредил 72-часово задържане за четиримата и конвоирането им в понеделник до Разградски Окръжен съд, държавният обвинител ще настоява пред съда да им бъде постановена постоянна мярка “задържане под стража".

Ц.Д. /31г./, Г.А. /33г./, Р.А. /30г. от София и К.И. /37г/ от Търговище са заподозрени за разбиването на два банкомата в Разград на Първа инвестиционна банка през октомври миналата година. И четиримата са криминално проявени.

В рамките на акцията са намерили и иззели компютърни конфигурации и преносими компютри, голямо количество готови за ползване технически устройства, пригодени за монтиране на различни по вид банкомати – лайстни с монтирани микрокамери и електронни компоненти за записване на данни от разплащателни карти.

Антимафиотите иззели и множество матрици за отливане на пластмасови детайли, в които се поставя електрониката за снемане на данни от разплащателните карти. Сред намереното от спецполицаите са и голямо количество електронни компоненти, вкл.: микрокамери и микрофони /служещи за прихващане на ПИН-кода на разплащателните карти/, Мр3 плейъри, поставени в слънчеви очила, електрониката от които се използва за зааметяване на данните, придобити от скимиращото устройство . Намерени и иззети са и 130 пластики с магнитна лента, много флаш-памети и записващо устройство за магнитните ленти на разплащателни карти МSR 206.

При акцията са намерени и заготовки и фалшификати на български и европейски документи за самоличност, открити са също и печати на български и държавни институции и нотариуси.