БСП: Коалиционната политика вероятно ще бъде преосмислена
БСП: Коалиционната политика вероятно ще бъде преосмислена / DarikNews

"Какво толкова ново научиха политиците от това, което каза Доган и от начина, по който го каза? Доизясни се механизма за купуване на власт" - коментира в Търговище Румен Овчаров последните изказвания на лидера на ДПС. Според него, няма нищо случайно в това, което говори Доган. "Всичко е добре премислено и е насочено срещу БСП, партията която единствена може да спре заграбването на властови позиции от ДПС, насочено е срещу българите в тези райони. Битката сега е за недопускане на ДПС да управлява масово в Североизточна България. ГЕРБ и Яне Янев немогат да спрат ДПС. Ако допуснем разделение на българските гласове, ДПС ще спечели" - поясни той. Овчаров изказа още мнението, че Доган е преценил, че коалиция между ДПС и БСП неможе да управлява дълго при създалите се нагласи, въпреки постигнатите добри резултати."Коалиционната политика на национално ниво ще бъде преосмислена вероятно както от БСП, така и от ДПС" - подчерта той.

Според втория в листата на Коалиция за България Румен Такоров преди 5-6 години Търговище е било образец за етнически мир в страната. "Днес имаме информация, че 1 500 души от с.Вятово, Русенско са си издали удостоверения за гласуване на друго място и ще гласуват в Търговище" - каза той. Според него на адреса на симпатизант на БСП в Омуртаг се е оказало, че има регистрирани 7 лица, които не познава. Друга практика, според Такоров, е закупуването на жилища в Търговище от хора, които живеят в Турция. "Така те си осигуряват нужната адресна регистрация и гласуват редовно на избори"- поясни той.

На срещата присъстваха и общинските съветници от БСП Диян Дечев и Ивайло Първанов. Те подчертаха, че практиката в местния парламент показва, че по основни въпроси, касаещи финансирането на общината, ДПС винаги са опоненти, които търсят и получават подкрепа. "За нас е необяснимо, че ГЕРБ и ДПС се разбират твърде добре в Общински съвет" - каза Първанов. Според Дечев, в Търговище е сработил моделът, показващ че може и без ДПС в управлението.

http://www.bsp-targovishte.com/