/ БТА
Бившият заместник областен управител Христо Павлов е единствен кандидат за поста секретар на Община Шумен, става известно от публикация на сайта ѝ. 

Според съобщението други кандидати, включително недопуснати, няма. По време на интервю на 10 януари Павлов ще трябва да защити и концепция на тема "Стратегическо управление на общинска администрация Шумен". 

Кметът на Шумен: Приоритетно се работи по бюджета, структурата и програмата за управление (СНИМКИ)

Христо Павлов бе заместник на проф. Христо Христов, когато той бе областен управител на Шумен, преди да предаде поста на проф. Добромир Добрев малко преди местните избори. Община Шумен ще има още един заместник-кмет.

„Имаме слабости в подготовката на проекти и усвояването на средства от европейски фондове и национални програми, които да ни дадат възможност да осигурим финансиране, свързано с развитието на града, по начин, по който ние го виждаме.

По тази причина с екипа ми единодушно стигнахме до решението, че е необходим нов зам.-кмет, който да работи по тези въпроси. Имайки предвид, че изоставаме драстично в развитието и използването на туристическите възможности в общината, другото направление, за което ще отговаря той, ще е развитието на туризма“, каза на заключителна за 2023 г. пресконференция кметът проф. Христо Христов.
Станимир Савов, БТА