Авансови плащания по пет големи проекта одобриха на сесия в Търговище днес
Авансови плащания по пет големи проекта одобриха на сесия в Търговище днес / netinfo

Общински съвет – Търговище, на извънредно заседание днес, даде съгласие за подписване на Запис за заповед за авансови плащания към Министерство на околната среда и водите по пет проекта, които ще се реализират по ОП “Околна среда”.

Единият от тях е “Инвестиционни проекти за рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на Търговище”, останалите четири са за техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти за интегрирано управление на водите в селата Стража, Бистра, Баячево и Васил Левски. Те предвиждат пълна подмяна на съществуващата водопроводна мрежа, създаване на канализационна мрежа, сега там няма такава, и създаване на малки пречиствателни съоръжения.

Стойността на първия проект е около 17 млн. лв. Кметът на общината трябва да подпише Запис за заповед в полза на Министерство на околната среда и водите за сумата от 1 600 904 лв., представляваща 10% от стойността на безвъзмездната финансова помощ по проекта. По останалите четири проекта за техническа помощ, авансовото плащане е около 250 000 лв., което е 20% от стойността на безвъзмездната финансова помощ.

Чуйте повече по темата в прикачения файл от зам.-кмета Стоян Станчев и кмета д-р Красимир Мирев.