Арест за 17-годишно надрусано момиче от Смядово, откраднало микробус
Арест за 17-годишно надрусано момиче от Смядово, откраднало микробус / Дарик-Шумен

17-годишно момиче от Смядово, под въздействие на наркотици, откраднало микробус и ударила няколко автомобила, информират от ОД на МВР-Шумен. Около 06:36 часа вчера е получен сигнал, че на ул. „София" в Шумен е възникнал пътен инцидент. Гражданин съобщил, че жена, която управлявала товарен автомобил „Мерцедес Вито", с шуменска регистрация, при движение назад е ударила лек автомобил „Опел", който ударил лек автомобил „Субару", паркирани на улицата. В хода на проведените незабавни мероприятия от автопатрулните установили микробуса на ул. „Цар Освободител". Изяснено е, че е управляван от 17-годишна девойка от град Смядово, позната на полицията.

При направения тест е установено, че е управлявал МПС след употреба на наркотично вещество, като е отчетено наличие на канабис. Отказала е да даде кръвна проба за химичен анализ, след което е задържана за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство. В хода на разследването е установено, че микробусът е противозаконно отнет от Смядово. Пред полицейските служители обяснила, че около полунощ решила да се срещне със свой 15-годишен приятел от Варна, който гостувал при роднини в Шумен. След като нейни познати й отказали да я транспортират от Смядово до Шумен, тя потърсила отключени автомобили. Малко след полунощ на ул. „Хан Аспарух" в Смядово намерила отключен автомобил „Мерцедес Вито", с шуменска регистрация, като в превозното средство се намирал и контактния ключ. С противозаконно отнетия автомобил се придвижила до Шумен, където се срещнала с 15-годишния си познат и негов приятел на 16 години.

При проведените процеусално следствени действия е извършено претърсване в дома й в Смядово, откъдето са иззети везна, електрически батерии и осветителни тела, които са откраднати от магазин за строителни материали в Смядово. Пред полицейските служители момичето обяснило, че на 14 срещу 15 юли чрез прескачане на ограда влязла в двора на търговски обект, отключила врата на магазина и отнела сумата от около 500 лева и стоки. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Велики Преслав.