Дарик
Дарик / Деян Герговски
Състав на Окръжен съд – Шумен призна подсъдимият М.М. за виновен в това, че на 08.07.2016г. на главен път ІІ-73, в близост на разклон с.Ивански, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение, като се е движил в тъмната част на денонощието със скорост 90км/ч., по висока от тази, с която би могъл да спре в границите на осветената зона от късите светлини на фаровете на автомобила / 77.9 км.ч., вследствие на което, по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедиста Р.Д., настъпила на 13.07.2016г., като подсъдимият е направил всичко, зависещо от него за оказване на помощ на пострадалия.
 

Прокуратурата протестира условната присъда на пияния шофьор, убил друг на пътя


Делото се разгледа в едно съдебно заседание, по реда на една от предвидените в НПК съкратени процедури, по искане на страните. Той призна фактите от обстоятелствената част на обвинителния акт, при което съдът е длъжен след определяне на наказанието да го намали с една трета.

Така подсъдимият М.М. получи близко до исканото от прокуратурата наказание, а именно 9 месеца „лишаване от свобода“ с 3 годишен изпитателен срок. Съдът го лиши и от право да управлява МПС за срок от 1 година.

Условна присъда за млад шофьор, причинил пиян смъртта на друг

По делото няма предявени граждански искове.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – гр. Варна в 15-дневен срок от днес.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.