/ iStock/Getty Images
Шейсет защитни медицински костюма, изработени по поръчка на общината от местна фирма, са предоставени днес на кмета на Шумен Любомир Христов като дарение за Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в града. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Благодаря на управителя и собственика на фирмата Венцислав Венев за отзивчивостта. "Преди няколко месеца го помолих да помогне, защото болницата изпитваше затруднения с осигуряването на защитни облекла и днес те вече са тук. Ще ги предоставим на лекарите от МБАЛ-Шумен. Всички сме наясно, че опасността съвсем не е отминала и безопасността на медицинския персонал е изключително важна", е казал Христов, цитиран от пресцентъра на общината.

Той е отбелязал, че още днес защитните облекла ще бъдат предоставени на медиците. "При необходимост сме готови отново да откликнем, за да подпомогнем здравните работници в борбата им с пандемията", го е уверил Венев.

Фирмата е специализиран производител на спортни облекла за ориентиране, бягане, ски, колоездене и др. Материята на костюмите е "дишаща", не пропуска влага, дрехата е лека, удобна и сертифицирана в наша лаборатория, е допълнил Венев.
БТА