6 пожара гасиха на територията на област Шумен през последните 24 часа
6 пожара гасиха на територията на област Шумен през последните 24 часа / netinfo

Шест пожара са ликвидирани през последното денонощие на територията на област Шумен, информират от ОД на МВР. Пет от тях, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън, са без материални загуби.

40 кв. метра покривна конструкция, 3 кубика дърва за огрев, циркуляр и електрожен са изгорели в пожар, възникнал след късо съединение в село Ивански. Сигнал за произшествието е получен в 14:44 часа вчера. На ул." Георги Димитров" е изпратен противопожарен екип, който погасил пламъците, тръгнали от навес до къщата на С.С. Домът му е спасен от изгаряне.

В 10:01 часа вчера е получен сигнал за пожар във вилна зона "Чашка" в Шумен. На място е изпратен противопожарен екип, който погасил пламъците, възникнали в сухи треви. Материални загуби не са допуснати.

Пожар в контейнер за разделно сметосъбиране е възникнал малко преди 11:20 часа вчера. След бързата реакция на огнеборците контейнерът на ул."Родопи" в града е спасен от изгаряне.

В 18:41 часа вчера е получено съобщение за пожар в Шумен между улиците "Седма" и "Северна". Пристигналият на място противопожарен екип заварил да горят отпадъци в нерегламентирано сметище. Не е допуснато разпространение на огъня. Пожарът е без материални загуби.

В 20:48 часа вчера е получен сигнал за пожар в отпадъци от оборски тор в кв. Кус на Каолиново. На място е пристигнал противопожарен екип, който загасил пламъците и не допуснал разпространение на огъня.

Противопожарен екип от Смядово е ликвидирал пожар в сухи треви, възникнал малко преди 12:00 часа на ул." Христо Смирненски" в града.