1700 лв. ще е заплатата на новия председател на Общински съвет - Разград
1700 лв. ще е заплатата на новия председател на Общински съвет - Разград / Радка Минчева

Новият председател на Общински съвет - Разград ще е с ново работно време и различна от на предешественика си работна заплата. Това решение взеха на днешната си сесия местните парламентаристи.

Стоян Стоянов работеше на ненормиран работен ден и получаваше заплата, равна на тази на кмета Денчо Бояджиев. Всъщност с удръжките получавах 860 лв. - каза вече редовият съветник.

Добрин Добрев сам предложи да работи на осемчасов работен ден. Той увери колегите си, че ще уплътнява работното си време съгласно ангажиментите, предвидени за длъжността "Председател на Общински съвет" в Закона за местното самоуправление и в Правилника на Общинския съвет. Решението на съветниците бе Добрев да получава 90% от месечното възнаграждение на кмета, чиято заплата според последното решение на местния парламент по този въпрос от края на март тази година, е 1594 лв.

С прослуженото време Добрев ще се подписва месечно срещу заплата от 1700 лв. - сметна съветничката от ГЕРБ Радиана Димитрова. Според нея по този начин разходите за заплати в местния парламент се увеличават годишно с около 10 000 лв.