/ iStock/Getty Images
В периода 30 август - 2 септември доброволци на Българския червен кръст-Русе ще раздават информационни брошури за безопасността и ефективността на ваксините на територията на Русенска област в градовете Две могили, Ценово, Бяла и Русе.

83 новозаразени в Русенско, вижте къде може да се ваксинирате

Акцията е част от Информационната кампания, която Министерството на здравеопазването провежда съвместно с Областна администрация и РЗИ.

Целта е до хората да достига достъпна и проверена информация относно ползите от имунизацията срещу COVID-19, което от своя страна да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините, съобщиха от здравното министерство.

В понеделник - 30 август, акцията ще стартира в 11:00 часа в центъра на град Две могили, а в ранните следобедни часове ще продължи и в по-малките населени места от общината: с. Баниска и с. Батишница.

Болниците в Русе увеличиха двойно леглата си болните от коронавирус

На следващия ден, 31 август, доброволци ще раздават брошури и на територията на община Ценово, в селата Ценово и Долна студена.

На 1 септември акцията ще продължи на територията на град Бяла. На 2 септември от 11:00 часа, мобилни екипи от доброволци ще разпространяват информационни материали в центъра на Русе.