/ iStock/Getty Images
Четири пъти повече заболели отколкото оздравели от COVID-19
Четири пъти повече заболели отколкото оздравели от COVID-19 в Русенско за последните 24 часа. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Болниците в Русе увеличиха двойно леглата си болните от коронавирус

Заразените в областта за изминалото денонощие са 83, а излекуваните са 20. 44 от заболелите са от община Русе. От останалите 39 случая в региона деветнайсет са от Бяла, девет от Борово, четири от Иваново, по трима от Ветово и Сиво поле и един от Две могили.

Единствено в населените места от община Ценово няма установени нови случаи. През вчерашния ден са починали и три жени с положителен тест за коронавирус. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14 999 а преболедувалите са 13 468. Активните случаи са 607.

Русе и Гюргево обмислят да обменят официална информация за COVID ситуацията

На болнично лечение в областта се намират 134 души, като 26 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 52. Справка в Единния информационен портал показва, че област Русе се намира на шесто място по заболеваемост в страната. За последните 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Разград - 14.

До момента в областта са извършени 61 388 имунизации, като повторна доза са получили 29 796 лица. Само през вчерашния ден са поставени 439 ваксини, като над 150 са свързани с първи прием на някои от препаратите.  

През настоящата седмица са осигурени три „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19. Всеки делничен ден до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, всеки може да се ваксинира срещу COVID-19.

Новите случаи на коронавирус в Русенско са 43, оздравелите са 13

За поставяне на някоя от ваксините в Тубдиспансера е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. За контакт с лечебното заведение може да се използва следния телефонен номер: 082/ 813-903.

Без предварително записване за която и да е ваксина, имунизации се правят в изнесен пункт пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35 от 09.00 до 16.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ от 14.00 до 18.00 часа.

Имунизационните пунктове са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати.