/ Дарик, архив
31-годишна жена е заловена в Русе, след като се е опитала да изтегли пари от банка чрез измама.

В полицията постъпил сигнал, че в банков клон се явила жена, която поискала да изтегли значителна сума пари от банковата сметка на 80-годишна жена. Тя представила пълномощно, но когато обслужващата служителка се е опитала да се обади на титуляра на сметката, клиентката избягала.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР-Русе предприели оперативно-издирвателни мероприятия. Установено били, че посетилата банката е 31-годишна русенка.

Тя е представила неистинско пълномощно, като е установено, че за изготвянето му е използвана лична карта на 80-годишната, обявена със статус "изгубен/откраднат документ" преди датата на издаване на пълномощното. Освен това е изяснено, че в периода от 30 март тази година до 16 април, русенката е успяла да изтегли от други клонове на банката общо 7000 лева от сметки на същото лице.

При по-нататъшните действия на полицаите е разкрита и съпричастност към извършеното престъпление на още една жена на 76 години от Русе, която с личната карта дадена й от 31-годишната се представила пред банката, както и пред нотариуси в Русе и с нейна помощ е изтеглена въпросната сума.

При извършено претърсване и изземване в домовете на лицата в Русе, от домът на 31-годишната са иззети документи, свързани със случая, както и 8 растения канабис.

Работата по разследването продължава под наблюдението на Русенска районна прокуратура.