Задържаха група младежи за кражби от коли
Задържаха група младежи за кражби от коли / DarikNews, архив

 

След проведено разследване по сигнали за серия кражби от автомобили полицаите от РУП – Ветово са установили извършителите на криминалните деяния – трима младежи на възраст 14-17 г., живеещи в гр. Глоджево.

В края на миналата година в РУП – Ветово постъпват сигнали, първоначално от трима стопани на автомобили, че на 29 декември са открили липси от колите си /две с марки "Форд", модели "Орион" и "Мондео" и един "Мерцедес"/, които били паркирани на различни улици в с. Смирненски. От тях били откраднати радиокасетофони. Сигнал за подобно посегателство от автомобил е бил постъпил в районното управление и предишния ден, като престъплението е станало в гр. Глоджево, където е счупено стъкло на лек автомобил "Ситроен" и от него е отнето автомобилно CD-устройство.

След получените сигнали служителите на реда веднага са предприели всички необходими действия по изясняване на ситуацията, документиране на случаите и издирване на извършителите на престъпленията. В хода на работата се установява, че всъщност са пострадали общо 10 автомобила, един в нощта на 27 срещу 28 декември 2012 г. в гр. Глоджево и 9 в село Смирненски, през следващата нощ. Разследващите много скоро влизат и в дирите на извършителите. Оказва се, че това са трима непълнолетни младежи от гр. Глоджево, които не са имали криминални прояви до мемента.

За да извършат кражбите, групата не е подбирала марка или модел на автомобилите, а се е възползвала предимно от това, че колите са оставяни от ползвателите им незаключени. В два от случаите обаче са взломили и стъкла, за да проникнат в тях. Отнемали са авторадиокасетофони, CD-устройства, панел за CD-плеър, настолен вентилатор. Вещите станали обект на посегателствата са установени и ще бъдат върнати на собствениците. Материалите по документираните случаи са докладвани в прокуратурата. Работата по разследването продължава.