Водна регата Сандрово - Тутракан през уикенда и Джулай морнинг с Васко Кръпката
Водна регата Сандрово - Тутракан през уикенда и Джулай морнинг с Васко Кръпката / Дарик Русе, архив

На 29 юни, международния ден на река Дунав, ще се проведе водно-туристически маратон Free Style от с. Сандрово (община Русе) до гр. Тутракан с междинна спирка в с. Ряхово. Събитието е с развлекателен характер, организатор е Сдружение за развитие на туризма в региона на Тутракан.

Програма:
Разстоянието от старта до финалната точка е 40 км. по реката. Маратонът стартира в 10.00 часа в с. Сандрово. Желаещите да участват трябва да са на място до 9.00 часа, за да могат да преминат медицински преглед и да получат инструктаж. Предвижда се пристигането в крайната точка да е около 18.00 часа в Тутракан (лодкостоянката), където ще има музика на живо, риба на барбекю и лагерен огън. Гостите от други населени места могат да нощуват на палатки в близост до лодкостоянката.
За рибари
Страстните рибари могат да се включат в състезание за характерния за региона улов на риба с кльонк, а след това да подправят вечерта на дунавския бряг с рибарски истории и прясно уловен сом.
За хипари
На 30 юни - 1 юли община Тутракан и Синове на реката МСС организират Джулай морнинг – мото рок фест с участието на Васко Кръпката – бенд, Еридан – София, Кухненски нож – Г. Оряховица и групи от региона.
От птичи поглед
От вечерта на 28-ми юни до залез слънце на 30-ти юни по-смелите ще могат да летят с мото-делта планер и да видят реката и тутраканския край от птичи поглед. Желаещите трябва да се запишат предварително (на тел. 0876 444115 - СРТРТ). Полетите ще се изпълняват само при добри метеорологични условия.