/ личен профил във Фейсбук
Русенецът Владислав Атанасов спечели първо място в осмия конкурс за кратък фантастичен разказ „Агоп Мелконян 2019“. Той е отличен за разказа си „Голиат“. Владислав Атанасов е уредник в отдел „Най-нова история“ в Регионалния исторически музей в Русе.

Валентин Георгиев спечели наградата на Съюза на българските художници

Завършил е специалност „Български език и история“ във Великотърновския университет, пише предимно стихове. Конкурсът се проведе между 11 февруари и 31 март, а анонимното оценяване на творбите продължи до 30 април. В състезанието се включиха 185 участници, рекорден брой за конкурса.

Те изпратиха своите творби както от цялата страна, така и от чужбина. Семейство Мелконян, сп. „Сборище на трубадури“ и членовете на двете журита благодарят на всички участници, които се включиха в конкурса.

Основното жури на конкурса - сп. „Сборище на трубадури“ и представители на фантастичната общност бе в състав: Александър Косулиев, Валентин Д. Иванов, Владимир Полеганов, Гергана Пожарски, Далия Ал Халил, Диана Василева, Емануил Томов, Ина Вълчанова, Любомир Николов, Мирослав Пенков, Стоян Пешев, Стоян Христов, Хараламби Марков.

По негова преценка разказа на Владислав Атанасов е на първо място, на второ е Красимира Стоева с разказа си „Девет“, а на трето Адела Анджело Миролевска за „Ани“.

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 11 май, от 16:00 ч. в кафе-библиотеката на Арменския дом, на ул. „Тодор Александров“ 31 в столицата.