Ученици от Русе спечелиха награда във фестивал на немския театър

Детският театър на немски език при СУЕЕ “Константин-Кирил Философ”-Русе спечели второ място в шестия международен театрален фестивал “Приятели на България”, който се проведе в Албена.

8-годишната Беатрис от Русе спечели първо място в конкурса "Зелена планета"

Русенските ученици представиха авторския спектакъл “Ваканция без интернет?”. Малките артисти очароваха публиката и журито със своя талант и отлични познания по немски език. Те се конкурираха с участници от цяла България, Русия и Кипър.

Детският театър на немски език при гимназията за европейски езици е създаден от преподавателите Илианка Димитрова и Агнес Козова преди близо 20 години. Магията на театралното изкуство всяка година изучават 50 деца от първи до шести клас, като идеята е да усвоят езика на Гьоте и Шилер с удоволствие.

Ученици научиха от архиви за лидерството на Русе

Детският театър е носител на много награди, но най-голямото признание за талантливите деца е отличието на ЕК за техния флашмоб, посветен на Деня на европейските езици, който е обявен за най- иновативно събитие за България през 2016 година.

Наред с международната награда от Албена, преподавателите Илианка Димитрова и Агнес Козова са наградени за своята творческа дейност от издателство “Изкуства” в петия международен конкурс за извънкласни дейности.