Театърът готви нови изненади в пълно безпаричие....
Театърът готви нови изненади в пълно безпаричие.... / Дарик Русе, Искра Георгиева
Театъра готви нови изненади в пълно безпаричие....
44746
Театъра готви нови изненади в пълно безпаричие....
Театъра готви нови изненади в пълно безпаричие....
  • Театъра готви нови изненади в пълно безпаричие....
  • Театъра готви нови изненади в пълно безпаричие....

Русенският драматичен театър започва новия си творчески сезон след лятната почивка. Програмата му е интересна и амбициозна, сподели директорът Рашко Младенов. Той обаче изрази за пореден път пред журналисти притеснението си от това, което се случва с театъра във финансов аспект.

В началото на годината беше въведена нова система за субсидиране на театрите, която се базира на броя на зрителите, привлечени от съответния театър. За брой зрител държавата дава 12.50 ст. И въпреки че русенци се справиха отлично до лятната си почивка, сега има опасност да останат без заплати за последните месеци на годината.

Както винаги обаче, Рашко Младенов изрази оптимизъм, че нещата ще се наредят и русенският театър ще се справи и с това предизвикателство. За зрителите се подготвят нови спектакли, като първият от тях ще бъде „Криворазбраната цивилизация”. Ще видим още драматизация по разкази на Чехов, както и куклено представление в аквариум.

Друга любопитна новина, поднесена от Рашко Младенов е тази, че той е поканен от Армен Джигарханян да постави спектакъла „Януари” по Радичков в Москва. От своя страна Джигарханян проявява желание отново да дойде в Русе през март следващата година.

Чуйте подробности в прикачените файлове.