Стопаджийка обра турски шофьор
Стопаджийка обра турски шофьор / Дарик Русе, архив

38-годишен турски шофьор е бил обран през почивните дни. Мъжът пътувал през нощта от “Дунав мост” по бул.”България” към изхода за София, когато качил на автостоп непознато момиче, което го помолило да го откара до магазин "Метро". Младата жена обяснила, че е работила в Истанбул и за това говори много добре турски език. Тя не пожелала лампата в кабината да бъде светната, защото я болели очите и на няколко пъти говорила по телефона. На отбивка, в близост до хиремаркета, момичето заявило, че ще слиза.

Спирайки, турският шофьор видял, че пред него спира тъмен на цвят автомобил, от който слязъл мъж, ударил с юмрук по кабината и извикал, че е полицай. Момичето се качило в автомобила и двамата заминали в неизвестна посока. Впоследствие турският гражданин установява, че от кабината му липсва портмоне с лични документи и пари.

Подава сигнал, след което оглежда мястото, където е спрял и вижда захвърлен портфейла си. От него липсвали 400 евро, 310 турски лири, 120 чешки крони и 20 хърватски куни – сума, равняваща се на 1400 лв. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се води от служители на Първо РУ “Полиция” Русе.