благотворителност
благотворителност / iStock/Getty Images
Средства от кампанията "Заедно за сигурност и спокойствие", организирана от служителите на областната дирекция на МВР в Русе, са предоставени днес на Белодробната болница и на Университетската болница "Медика" в Русе. Tова съобщиха от русенската полиция.

Началото на благотворителната инициатива на русенските полицаи, която не е приключила, бе поставено в края на миналата година. По този повод бе изработен и календар за 2021 година, който е предоставян на дарителите като жест на благодарност за отзивчивостта и съпричастността. В луксозния печатен материал са събрани 12 кадъра, които представят униформените служители от различни полицейски стрктури.

В кампанията, освен служители на МВР, се включиха депутати, областният управител на Русе и неговите заместници, кметове на общини, журналисти, служители на други институции, граждани.

Даренията са били приети от ръководствата на двете лечебни заведени.

Служителите на МВР са организирали още една дарителска инициатива, като събраните от нея средства са били предоставени днес на майката на дете, пострадало в тежка катастрофа, при която е загинал баща му - гл. инспектор Станислав Станчев, началник на полицейското управление в град Ветово. Детето се възстановява вече в домашни условия.