Ясни са победителите във фотоконкурса  „Дунав – реката, която ни сближава”
Ясни са победителите във фотоконкурса „Дунав – реката, която ни сближава” / Областна администрация

В зала „Св. Георги” се проведе оценяването и награждаването на победителите във фотоконкурса „Дунав – реката, която ни сближава”. В присъствието на журито с председател Иво Хаджимишев и членове актьорът-фотограф Симеон Лютаков, Огнян Жеков от „Военен клуб” – Русе, Мирослав Петров, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” и патрона на фотоконкурса областният управител на област Русе Стефко Бурджиев бяха връчени грамоти на участниците.

Предметните награди бяха осигурени благодарение на подкрепата на ДП „Пристанищна инфраструктура”. Предприятието възнамерява да изгради своя сграда в град Русе, която да се превърне много скоро в постоянен дом на експозицията.
Първа награда, книга за магията на фотографията и ваучер за закупуване на специализирана фотографска техника или аксесоари на стойност 100 лв. спечели Марчела Мъгърдич Саркисян.

Второто място заслужено получи Николай Георгиев Василев - ваучер за закупуване на специализирана фотографска техника или аксесоари на стойност 100 лв., а на трето място се класира Александър Иванов Карчински - ваучер за закупуване на специализирана фотографска техника или аксесоари на стойност 100 лв. Обявени бяха и две поощрителни награди за Венцеслав Стефанов Данев и Румен Стоянов Рашков, които получиха книги за магията на фотографията.

Във фотоконкурса се включиха над 40 участника с над 250 фотографии. Сред изпратилите снимки бяха и българи, живеещи във Виена и Милано.

Фотоконкурсът посветен на 29 юни - Денят на река Дунав ще се проведе и през 2013 г. като организаторите имат амбицията да популяризират инициативата не само сред българите в Австрия, но и сред румънските ни съседи от Гюргево.
Скоро всички ще могат да видят фотографиите от конкурса, като всички те ще бъдат публикувани в специална секция на страницата на Областна администрация Русе.