С изложба за акад Михаил Арнаудов Русенската библиотека се включва в програмата на Арнаудовите четения
С изложба за акад Михаил Арнаудов Русенската библиотека се включва в програмата на Арнаудовите четения / Дарик-Русе

Клуб „Мечтание“ и „Градоред“ имат удоволствието да поканят русенци на  първа среща от цикъла събития „Вечери за наивници“, която се провежда със заглавие „Визионерът“. Събитието ще се проведе на 20 май 2019 година от 18 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, ет. 2, Читалня.

Визионерът ще ви срещне с два примера от Русе, с предприемачески привкус. Димитър Делев е основател на BoardGames Ruse, първият по рода си клуб за настолни игри.

Никола Илчев е основател на една от първите академии за онлайн търговия в България - Ecommerce Academy. Притежава собствена марка облекла и продава успешно "до Чикаго и назад“.

„Вечери за наивници“ е проект, който се реализира по програма "Знание и растеж", осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. Името на проекта идва от схващането, че всеки тръгвайки по своя път на развитие, в началото изглежда малко наивен със своите мечти и не винаги си дава сметка за трудностите, които му предстоят. В основата на проекта е провеждането на неформални срещи между младите хора в град Русе с успели представители на “новите професии”, за които се знае по-малко. Гостите ще споделят личния си опит, ще начертаят стъпките, които са извървяли до успеха и ще мотивират младите хора на Русе да търсят нови хоризонти за развитие. Във фокуса на вниманието са браншове като IT, дигитални технологии и маркетинг, социални медии, фотография и режисура и популярни професии, които в условията на дигитализация са приели една по-модерна форма на съществуване.