Откраднати са кабели за няколко хиляди лева от бул. Тутракан
Откраднати са кабели за няколко хиляди лева от бул. Тутракан / снимка:Община Русе

За нова вандалска проява сигнализира днес във Второ Районно управление на МВР, екип на „Комунални дейности“. На бул. „Тутракан“, от ул. „Марица“ до Захарна фабрика, е установена кражбата на кабели, които захранват лампите на уличното осветление. Нанесените щети са за няколко хиляди лева, стана ясно след посегателството.

Това не е първата кражба на кабели, регистрирана в града. По бул. „Тутракан“ - от моста на ЛВЗ до ул. „Марица“, преди три месеца отново беше регистрирана вандалска проява. Само преди месец на бул. „Придунавски“, в близост от хотел „Рига“, бе откраднат около 200 метра кабел. До къщата-музей „Баба Тонка“ също е била регистрирана кражба на 100 метра кабели. За всички случаи са уведомени съответните районни управления на МВР.

В Парка на възрожденците и в Младежкия парк чест обект на посегателства стават осветителните тела. Всяка една паркова лампа струва около 100 лева, допълниха още от „Комунални дейности“.

 

Община Русе за пореден път призовава гражданите да са нетърпими към вандалските прояви и да подават сигнали, ако забележат нередности в града и населените места. Почти невъзможно е Община Русе да контролира тези процеси, затова разчитаме и вярваме на подобряването на самосъзнанието на русенци, които да успеят да съхранят и запазят родния си град чист и подреден като истински европейци.