Купа Русе събира отбори от цялата страна
Купа Русе събира отбори от цялата страна
Осмото  издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“ ще се проведе на 4 май в Русе. Организатор и домакин е Тежкоатлетически спортен клуб-Русе.

Плакети от министър Кралев за Ангел Русев и Радослав Атанасов

Надпреварата ще се проведе в зала „Академик“ на Русенския университет. Гости на турнира ще бъдат състезатели от клубовете: „Тараненко“ – Разград, „Титан“ – Варна, „Херкулес“ – София, „Бяла мечка“ – Хасково, „Черно море“ – Варна, СКВТ – Генерал Тошево, „Христо Бъчваров“ – Сливен, „Асеновец“ – Асеновград, „Самсон“ – Сопот и „Калофер“ - Карлово.

Освен тях на подиума ще излязат състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и школници към Ученическата спортна школа-Русе. Състезанието ще се проведе по системата Синклер в четири възрастови групи – момчета, кадети, юноши и жени. Освен индивидуално, ще има и отборно класиране. 

Тежкоатлетически спортен клуб Русе посрещна вицеевропейския си шампион Ангел Русев

Сред официалните гости на турнира ще бъдат старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести - Иван Иванов и медалистите от световни, европейски и олимпийски турнири - Нено Терзиски, Норайр Норикян, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Янко Русев, Алан Цагаев.

Официалното откриване на състезанието ще бъде в 12 часа. Надпреварата в различните групи ще започне в 9 часа сутринта,  а награждаването на призьорите ще бъде в късния следобед. За победителите са осигурени купи, грамоти и медали от ТСК и предметни награди от УСШ.