Награждаване Русе
Награждаване Русе
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави носителите на медали от приключилото преди около седмица Европейско първенство по вдигане на тежести, което се проведе в Грузия.

Тежкоатлетически спортен клуб Русе посрещна вицеевропейския си шампион Ангел Русев

Сред присъстващите на церемонията бяха състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ Ангел Русев", който стана вицеевропейски шампион в категория до 55 килограма и единият от неговите лични треньори - Радослав Атанасов.

Заедно с тях бяха и другите двама български щангисти донесли радост на страната ни - златният медалист и сребърната медалистка Ивана Петрова. Заедно с тях беше и старши треньорът на националния тим Иван Иванов и председателят на федерацията по щанги Неделчо Колев.

17-годишен русенец със злато и сребро от Европейското по вдигане на тежести

Специални плакети имаше за състезателите и треньорите. По време на срещата министър Красен Кралев поздрави тежкоатлети и допълни, че завоюваните отличия доказват, че Българската федерация по вдигане на тежести работи много добре, а това гарантира бъдещи успехи.

Общо отличията за България от Европейското първенство са осем - 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Почетни плакети от министър Кралев получиха треньорът на националния ни отбор Иван Иванов и личните треньори на състезателите Пламен Братойчев и Радослав Атанасов.

За тежкоатлетите ни предстои Световно първенство през есента, което ще се проведе в Тайланд.