/ netinfo
Известното русенско сопрано Мариана Цветкова и нейният съпруг и колега - бас-баритонът Владимир Маринов ще представят един емоционален концерт пред публиката в Русе на 27 ноември. От 19:00 часа в зала „Филхармония“ те са подготвили интересна програма под наслов „Магията на песента“.

Музикалният проект със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ гостува в Русе

„Желанието ни е да се разкрием емоционално чрез песните и стиховете от творчеството на любими композитори. Песента е най-популярният музикален жанр. Тя звучи и в големи концертни зали, и в уютни салони, и на стадиони, и на площади.

Ние ще разходим публиката между класиката и поп музиката, между Европа и Америка, и ще се постараем да разчупим статуквото на оперния певец като разбиране и възприятие“, споделят двамата изпълнители. В програмата ще прозвучат песни и дуети от български, руски и световни композитори. Сред тях са Едвард Григ, Добри Христов, Панчо Владигеров, Рихард Щраус, Антонин Дворжак, Модест Мусоргски, Тихон Хренников, Сергей Рахманинов.

Русенска филхармония отбелязва с концерт 70-годишен юбилей

Ще има неаполитански канцонети от Ернесто де Къртис и Луиджи Денца, както и популярна музика от Роджърс, Мърсър, Жобим, Глен Милър, Хауърд, Зюсдорф, Пол Анка, Пол Райдър, Кол Портър, Арно Бабаджанян, Евгени Мартинов и други. На рояла ще бъде пианистката Божена Петрова, а концертът е част от афиша на Държавна опера-Русе.