Кметът Стоилов уважи СОУЕЕ за първия учебен ден
Кметът Стоилов уважи СОУЕЕ за първия учебен ден / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов присъства на откриването на учебната година в СОУ за европейски езици "Свети Константин – Кирил Философ". Празничната програма допринесе за доброто настроение както на най-малките, които за пръв път пристъпват училищния праг, така и на по-големите ученици, техните преподаватели, родители, ръководство и гости. Сред официалните лица бяха още генералният консул на Русия в Русе г-жа Татяна Грушко, г-н Явор Янчев – зам. областен управител, г-жа Даниела Шилкова – зам.-кмет и др.

„Безкрайно съм щастлив, че днес съм в едно от най-добрите училища, не само в Русе, но и в страната. Гордея се с вас, с постиженията ви, с преподавателите и с ръководството на училището, което прави така, че гимназията да е водещо учебно заведение. Стараем се да има всичко необходимо, децата да имат всички условия, за да се развиват, да спортуват. Само след няколко дни ще открием и футболно игрище с модерна настилка в двора на училището, а знам, че се ползва активно и мултифункционалната спортна зала. Преди няколко дни спечелихте и приза за най-четящо училище в страната. Това е показател, че в  училището има много умни и талантливи деца. Благодаря и на родителите, които им помагат да постигат страхотни резултати. Щастлив съм, че русенските училища гонят високи цели и нашите деца се доказват навсякъде по света“, заяви кметът Пламен Стоилов и пожела успешна нова учебна година на всички.

Учениците и учителите бяха приветствани и от директора на училището г-жа Добромира Николова, след което програмата продължи с изпълнения на песни, танци и стихове от възпитаници на елитната гимназия.

Училищният праг първи прекрачиха най-малките – първокласниците – 110 на брой, разпределени в пет паралелки. След тях и всички по-големи ученици заеха местата си в класните стаи.

 

Екипът на кмета Пламен Стоилов днес присъства на откриването на учебната година в редица русенски училища. На всички директори бяха поднесени поздравителни адреси от името на кмета с пожелание за успешен старт на новата учебна 2015-2016 година.