Кметът откри Уикенд туризъм
Кметът откри Уикенд туризъм / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов откри днес единадесетото  издание на Туристическото изложение „Уикенд Туризъм 2015“ и осмото издание на Фестивал на туристическите забавления и анимации. Той изрази радостта  си, че всяко следващо издание на форума става все по-добро и се радва на по-голяма популярност. Тази година в изложението участват над 125 фирми и общини от страната, което бие всички рекорди до момента.

Сред гостите на изложението беше и директорът на главна дирекция „Туристическа политика” към Министерството на туризма Мария Иванова, която сподели, че „Уикенд туризъм“ е безкрайно необходим формат, както за развитието на туризма в България, така и за потребителите на туристически услуги. Сред гостите бе и директорът на ОП "Туризъм" към Столична община Иво Маринов.

Единадесетото издание на изложението започна с шоу спектакъл с участието на актьорите Илия Деведжиев, Любомир Кънев и „Първи италийски легион” от Свищов. През втория ден от туристическото изложение ще бъдат представени исторически възстановки, фолклорно надиграване, различни улични артисти и още много забавления. В края на утрешния ден ще бъдат наградени и победителите във „Фестивала на туристическите забавления и анимации“, а от 11 часа изложението ще посети лично министърът на туризма Николина Ангелкова.