/ netinfo
Каракачанов в Русе
99859
Каракачанов в Русе
  • Каракачанов в Русе
„Четири държави финансират проявления на радикален ислямизъм в България. При циганската маса, в гетата се правят подобни пробиви“. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов при посещението си в Русе. Последният случай, със задържан и осъден български гражданин в Австрия, е доказателство за това според него.

Подсъдими за радикален ислям поискаха подписка вместо парична гаранция

Политиците в България трябва да спрат да гледат на циганското население като на евтин електорат, който купуват, и чиито престъпления се неглижират, заяви Каракачанов. Според него, именно вариантът на Закон за вероизповеданията, който Обединените патриоти предлагат, ще спре политическото влияние върху религиозните общности.

Каракачанов критикува колегите си от ГЕРБ, които разработиха подобен законопроект. Според него обаче той обслужва интересите на ДПС, които се надяват да засилят влиянието си над мюсюлманите в България, чрез осигуряване на финансиране. Вариантът на ГЕРБ и ДПС би могъл да върне и старата тема с връщането на вакъфските имоти на мюсюлманското изповедание, смята Каракачанов.

Каракачанов: Състоянието на Обединени патриоти е хлабаво, бавачка повече няма да бъда

Все още няма яснота коя фирма ще спечели поръчката за доставка на самолети за страната ни. По думите на Каракачанов, след проведените до момента процедури са останали три възможности. Той обясни също договорът ще бъде междудържавен, а не с някоя фирма.

По този начин според него ще се избегнат обвинения в корупция. Въпреки  недоволство и опитите за подклаждане на изкуствено напрежение, според военния министър не са налице необходимите условия за предсрочни избори. БСП и ДПС не са алтернатива. Той изрази и недоволството си от случващото се вътре в коалицията Обединени патриоти

Чуйте звуковия файл: