Фолклорен събор и празник на Текето
Фолклорен събор и празник на Текето / Дарик радио - Русе

Традиционният народен събор и Ден на отдиха на Русе в лесопарка “Липник” ще се проведе този уикенд. Организаторите на тазгодишното издание кметство с.Николово и читалище” Пробуда -1901 г.” отново канят жителите на общината и региона да посетят парка, който е любимо място за отдих на русенци от години.

Програмата на празника включва:

В събота от 18 до 24 часа ще се проведе Втори национален фолклорен събор на любителските клубове за народни танци. Участие са потвърдили 16 клуба от цялата страна. Всеки един от тях ще представи по избор по три автентични фолклорни хора от различни етнографски области на България. Вторият етап включва надиграване на ръченица по двойки, като в надпреварата могат да се включат и участници от публиката. Накрая всички участници ще заучат от старите жители на с.Николово местно хоро. След полунощ всички гости на празника ги очаква дискотека под звездите, с оркестър на живо.

В неделя празникът ще започне с тържествен водосвет на Аязмото от 12 часа. Програмата ще продължи с концерт на известния русенски оркестър ''Хоро'' с ръководител Васил Първанов. От 14.30 до 16 часа за децата ще има открито спортно-развлекателно шоу, анимации за деца и публиката. След 16 часа ще пее Райко Кирилов.