Фейсбук група, в която Никой не иска да участва кани на изложба
Фейсбук група, в която Никой не иска да участва кани на изложба / снимка:Панайот Панайотов

 

Фейсбук „Група в която НИКОЙ не иска да участва” ви кани да споделите с тях емоцията от втория им артистичен проект. Групата ентусиасти, които виждат  в интернет не просто място за забавление, а за стимулиране на творческия потенциал, станаха меценати на първата самостоятелна изложба на фотографа Панайот Панайотов. Откриването на изложбата ще бъде на 18 май, петък, от 18 ч. във фоайето на Доходното здание.

За автора:

Панайот Панайотов е от Хасково. Занимава с фотография от 8 години. От 2 години е фотограф на вестник „Хасковска Марица”. Той внимателно подбира конкурсите, на които се явява, като водеща за него е темата. До сега е участвал в два конкурса – на „Списание 8” и на сайта за фотография „Фотосинтезис”. И на двата се класира на челни места, преборвайки голяма конкуренция. Панайот има участие в 13 изложби на различни теми. Изложбата в Русе е първата самостоятелна за автора.

За изложбата:

Лицата на града. Хората, които не виждаме или просто не искаме да забележим. Самотните, нещастните, различните. Моделите на фотографа живеят на улицата, ровят в кофите за боклук, припичат се на слънце. Те се движат като сянка на самите себе си от минали щастливи години. Всеки от тях има вълнуваща история, която може да се прочете в очите и в дълбочината на бръчките. Фотографът познава всеки един от героите си – водил е дълги разговори с тях. Русенската публика ще разпознае и местни модели. Уличните портрети ни дават възможност да видим реалността отвъд лъскавите витрини и напудрените партита.

За Групата:

Фейсбук групата със странното име „Група в която НИКОЙ не иска да участва” възниква като място, в което шепа приятели убиват времето. В момента в нея участват повече от 500 човека. В разговорите се ражда идеята да продуцират таланти. Първият им проект беше заснемането на видеоклип на песента „Глава ли те боли”, изпълнена от Гергана Костова. Паралелно с изложбата групата работи и по третия си проект – издаване на книга на Краси Станкова.