Джон Лоутън пее тази събота в Русе
Джон Лоутън пее тази събота в Русе / снимка:Община Русе

Легендарният вокал на „Юрая Хийп” ДЖОН  ЛОУТЪН и неговите български приятели от група „NightHeat” ще бъдат специални гости в тазгодишното издание на  „Green Rock Fest Ruse”. Музикалното събитие ще зарадва почитателите на рока за пета поредна година.

Започнал през 2009 година като инициатива на група „Gunpowder”   и Народно читалище „Захари Стоянов – 1937”, фестивалът стана традиционен в нашия град. Той се организира с помощта на Програмата за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата на Община Русе и  дава шанс на млади рок групи да покажат музиката си и да намерят приятели. За закриване на фестивала, организаторите канят като гости професионални групи, които да насърчат младите музиканти и да споделят опита си. Тази годинате успяха да реализират една своя дългогодишна мечта и да поканят  като специален гост  на фестивала   Джон Лоутън.

„Green Rock Fest Ruse2013” ще се проведе на 14.09.2013 година  /събота/,  от 17.30 до 23.00 часа  на открита сцена пред  сградата на Община Русе, а при  лошо време  -  в голямата зала на Доходното здание. В него ще вземат участие групите „Gunpowder”  и „Анекдот” от Русе, „PhenomenOn”от Букурещ, „Непукист”  - Тутракан  и „LMCM“  от Бургас.